Cosul Dvs. este gol

Lasă interioarele să reflecte stilul tău
Inconjoara-te cu frumusete

Nu știu de unde să încep?

Verificați ofertele noastre curente

Meniul

Ghid de masurare a perdelelor

Măsurarea perdelelor făcute la comandă este ușoară, dar trebuie să vă amintiți că aspectul final al perdelelor va fi determinat de câțiva factori:

- Material - model, stil și tip de țesătură

- Lungimea perdelei (cadere) - Lungimea cea mai populară de perdea este cea pana la  lungimea podelei (care se termină cu 2,5 cm deasupra podelei), dar puteți avea și perdele de pervaz (care se termină cu 1 cm deasupra pervazului) sau  perdele de pervaz (care se termină la aproximativ 15 cm sub pervaz sau 2,5 cm deasupra radiatorului). Perdelele  sunt deasupra pragului, precum și a podelei, pervazului sau sub pervaz. Măsurătorile  sunt de obicei luate din partea de sus a cornizei sau sinei, dar citiți notele de mai jos pentru informații importante.

- Tipul de perdea – cu ochi, cu agatatori, cu sloturi și pliuri decorative, perdele panou și perdele cu pliuri si rejansa (stilul pliat poate fi mai puțin potrivit pentru unele materiale textile grele)

Lățimea de măsurare

Când măsurați o perdea, asigurați-vă că ați măsurat lățimea șinei de perdea (nu fereastra).

Când se măsoară corniza, se măsoară lățimea cornizei, excluzând finalele. Un stâlp bine montat trebuie să se extindă cu 20 - 30 cm pe fiecare parte a locașului ferestrei pentru a oferi suficient spațiu pentru tragerea înapoi a perdelelor.

Tipurile de perdele pe care le puteți alege de pe dekoria.ro:

 

PERDELE PERFORATE CU REJANSA

Măsurarea lungimii se face din partea superioară a cornizei, dar vă rugăm să citiți mai departe pentru a vă asigura că aveți o pereche de perdele  perforate cu rejansa perfect potrivite.

Lungime: În perdelele cu rejansa, țesătura se strânge în pliuri cu o rejansa montată pe partea din spate a cortinei. Rejansa are două rânduri de buzunare pentru a alege cea mai buna varianta de a așeza cârligele, pentru a se atârna perdeaua. Beneficiul de a avea 2 rânduri este acela că lungimea perdelei poate fi ajustată cu 1-2 cm, în funcție de rândul pe care îl alegeți atunci când o atârnați. La majoritatea perdelelor măsurarea lungimii din partea superioară a cornizei sau sinei va asigura lungimea potrivita dupa montare si cele doua randuri va vor oferi o mai multa flexibilitate atunci cand atarnati perdelele. Odata ce cârligele sunt introduse in buzunare, perdeaua poate fi atasata cu cârlige pe rolele de pe sina (de obicei acoperind traseul) sau agățata de o corniza (corniza este la vedere).

Lățime: Când comandați perdelele, amintiți-vă că, atunci când perdeaua este  adunata, lățimea perdelei se va reduce la aproximativ jumătate din lățimea inițială, așa că e recomandat să dublați lungimea stâlpului - din nou acest lucru este ceva pe care îl puteți ajusta odată ce veți primi perdelele, pe măsură ce trageți șnurul veti obține aspectul perfect, pentru a se potrivi cu fereastra.

Măsurătorile / prețurile pe care le vedeți atunci când comandați perdelele noastre sunt întotdeauna pentru 1 perdea, deci dacă doriți să aveți o pereche vă rugăm să vă asigurați că ați cumpărat în multiplu de 2.

 

PERDEA CU OCHI

Acest tip de perdea este potrivit doar pentru cornize, deoarece corniza este filetat prin ochi pentru a atârna perdelele.

Lungime: Este foarte important să adăugați 2 cm  la măsurarea caderii (care este luată din partea de sus a cornizei), deoarece această țesătură va apărea deasupra ochiului de pe perdea.

Lățime: Când se măsoară lățimea cortinei, vă rugăm să rețineți că lățimea țesăturii se va reduce cu strangerea acesteia. De obicei, se recomandă multiplicarea lungimii cornizei cu 1,5 pentru o adunare mai putina sau de până la 2 ori pentru o adunare bogată cu pliuri profunde, în special pentru țesături mai grele. Luați în considerare spațiul din jurul ferestrei - înmulțirea lățimii cu 2 va însemna pliuri adânci atunci când perdelele sunt închise, dar și o grosime de material pe laturile ferestrei atunci când perdelele sunt trase înapoi, deci asigurați-vă că aveți acest spațiu in părțile laterale ale ferestrei și acest aspect bogat se potrivește stilului camerei. Dacă nu sunteți sigur ce opțiune să alegeți, multiplicarea lățimii cu 1,6 ar trebui să funcționeze pentru majoritatea spațiilor / interioarelor pentru poziția perdelei.

Măsurătorile / prețurile pe care le vedeți atunci când comandați perdelele noastre sunt întotdeauna pentru 1 perdea, deci dacă doriți să aveți o pereche vă rugăm să vă asigurați că ați cumpărat în multipli de 2.

 

PERDEA CU AGATATORI

Acest tip de perdea este potrivit doar pentru cornize, deoarece corniza este filetat prin ochi pentru a atârna perdelele.

Lungime: măsurarea perdelei se face din partea superioară a cornizei - aceasta include și agatatorile.

Lățime: Atunci când măsurați lățimea perdelei, vă rugăm să rețineți că lățimea țesăturii se va reduce ușor în timpul atârnării pe corniza. De obicei, se recomandă multiplicarea lungimii cornizei cu 1,5 pentru o adunare mai putina sau de până la 1,7 ori pentru o adunare bogată cu pliuri mai adânci, în special pentru țesături mai grele. Luați în considerare spațiul din jurul ferestrei dvs. - înmulțirea lățimii cu 1,7 va însemna pliuri mai adânci atunci când perdelele sunt închise, dar și o grosime de material pe laturile ferestrei atunci când perdelele sunt trase înapoi, deci asigurați-vă că aveți acest spațiu pe lateralele ferestrei și acest aspect bogat se potriveste cu stilul camerei. Dacă nu sunteți sigur ce opțiune să alegeți, multiplicarea lățimii cu 1,6 ar trebui să funcționeze pentru majoritatea spațiilor / interioarelor pentru perdele cu agatatori.

Măsurătorile / prețurile pe care le vedeți atunci când comandați perdelele noastre sunt întotdeauna pentru 1 perdea, deci dacă doriți să aveți o pereche vă rugăm să vă asigurați că ați cumpărat în multiplu de 2.

 

PERDEA CU SLOTURI SI PLIURI

Perdeaua cu sloturi si pliuri este o perdea cu o fantă de 5 cm prin care se face filetul.

 

Lungime: Măsurarea se face din partea superioară a cornizei și nu include o bucată de 5 cm care va apărea deasupra cornizei. Atunci când comandați perdelele, pur și simplu cereți lungimea de la stâlp la podea (sau orice altă lungime de care aveți nevoie).

Lățime: De obicei, se recomandă să multiplicați lungimea cornizei cu 1,5 pentru o adunare mai putina sau de până la 1,7 ori pentru o adunare bogată cu pliuri mai adânci, în special pentru țesături mai grele. Luați în considerare spațiul din jurul ferestrei dvs. - înmulțirea lățimii cu 1,7 va însemna pliuri mai adânci atunci când perdelele sunt închise, dar și o grosime de material pe laturile ferestrei atunci când perdelele sunt trase înapoi, deci asigurați-vă că  acest spațiu lateral se potriveste cu stilul camerei. Dacă nu sunteți sigur ce opțiune să alegeți, multiplicarea lățimii cu 1,6 ar trebui să funcționeze pentru majoritatea spațiilor / interioarelor pentru perdelele cu sloturi si pliuri.

Măsurătorile / prețurile pe care le vedeți atunci când comandați perdelele noastre sunt întotdeauna pentru 1 perdea, deci dacă doriți să aveți o pereche vă rugăm să vă asigurați că ați cumpărat în multiplu de 2.

 

PERDEA PANOU

Perdelele  panou sunt foarte asemănătoare cu perdelele cu sloturi și pliuri - atașate la cornize cu un slot de 5 cm prin care se face filetul. Cu toate acestea, nu există o țesătură care să apară deasupra cornizei, astfel încât nu este necesar un material suplimentar.

Lungime: Măsurarea lungimii se face din partea superioară a cornizei.

Lățime: Perdelele panou sunt destinate să fie bucăți plate de material - fără adunare - și nu sunt destinate închiderii (nu sunt potrivite pentru confidențialitate), astfel încât, de obicei, se recomandă să se comande lățimea totală care nu acoperă mai mult de 2/3 din corniza.

Măsurătorile / prețurile pe care le vedeți atunci când comandați perdelele noastre sunt întotdeauna pentru 1 perdea, deci dacă doriți să aveți o pereche vă rugăm să vă asigurați că ați cumpărat în multiplu de 2.

* Dacă încă nu sunteți sigur, trimiteți-ne un e-mail cu privire la dimensiunea exactă a cornizelor sau a sinelor, stilul de rulare dorit și căderea dorită și vă vom oferi sfaturi cu privire la lățimea și lungimea pe care le recomandăm (pe office.dekoria@gmail.com).